Gaming FAQ: Wat betekenen deze populaire game termen? (2024)

17-05-2018

Als je gamende kinderen hebt hoor je ongetwijfeld wel eens wat onbekende game termen voorbij komen. Een zin als “Ik was die noob zo erg aan het trollen dat hij rage quitte” kan bijna als een andere taal klinken.

In deze blog geven we je een introductie in enkele veelgebruikte game termen. Hopelijk zijn de gesprekken tussen de kids dan beter te volgen, en kun je misschien zelfs met ze meepraten.

Positieve game termen

In het gamen worden veel verschillende termen gebruikt, vooral de wereld van online games puilt uit van het jargon. Het kan zelfs per videogame verschillen welke termen populair zijn en wat ze betekenen. Over het algemeen zijn de termen echter in te delen in positieve en negatieve termen. Laten we beginnen met de meest gebruikte positieve game termen.

GG

De eerste veelgebruikte term is “GG”, een veelgebruikte afkorting voor Good Game. Dit zeggen gamers vaak tegen elkaar aan het einde van een spel of wedstrijd. In dat geval betekent GG “goed gespeeld” of “mooie wedstrijd”. GG kan echter ook gezegd worden als een wedstrijd niet meer te winnen is. Als iemand tijdens een potje FIFA na 10 minuten al 4-0 achter staat, betekent GG bijvoorbeeld “ik geef op, dit kan ik nooit meer winnen”.

WP

“WP” staat voor Well Played en kan net als GG gebruikt worden om “mooie wedstrijd” te zeggen. De term kan daarnaast ook gebruikt worden om iemand een compliment te geven. Als een teamgenoot bijvoorbeeld een tegenstander uitschakelt kun je WP sturen om “goede actie” of “mooi gedaan” te zeggen.

Gaming FAQ: Wat betekenen deze populaire game termen? (1)
WP kan gezien worden als een digitale duim omhoog “goed gedaan”

FTW

De volgende game term is “FTW”, een afkorting voor For The Win. Deze term wordt meestal gebruikt om aan te geven dat iets heel gaaf, goed, of vet is. “Call of Duty FTW” betekent dus “Call of Duty is het beste”. De term wordt soms ook sarcastisch gebruikt.

PWN

“PWN” (spreek uit: poon) betekent “inmaken” of “verslaan”. De term kan zowel positief als negatief gebruikt worden. Je kunt bijvoorbeeld zeggen “ik PWN m’n tegenstander”, wat betekent “ik versla m’n tegenstander”. Je kan echter ook gePWNd worden. Met “ik werd gisteren hard gePWNd” zeg je dat je gisteren zwaar bent ingemaakt.

Negatieve game termen

Nu we de meest gebruikte positieve termen hebben uitgelegd is het tijd om te kijken naar de negatieve termen te kijken. Daar zijn er namelijk helaas ook genoeg van.

Noob

“Noob” (spreek uit: noep) kent meerdere spellingen. “Noob”, “N00B”, en “n00b” betekenen echter allemaal hetzelfde: een slechte of onervaren speler. Als je team uit een stelletje Noobs bestaat, heb je dus een erg slecht team. Als het uit frustratie gezegd wordt, kan Noob ook als scheldwoord gebruikt worden. Iemand een Noob noemen betekent onder gamers hetzelfde als iemand een sukkel noemen.

Toxic

Als iemand enorm gemeen is en zich niet lijkt te kunnen gedragen kan zo iemand “toxic” genoemd worden. Het is afgeleid van het Engelse woord voor giftig, je wilt niet in aanraking komen met iets giftigs, en wil dus ook niets te maken hebben met toxic spelers.

Rage quit

“Rage quit” is een werkwoord wat gebruikt wordt om te zeggen dat iemand uit frustratie de game afsluit. “Ik had die Noob al tien keer neergeschoten, dus toen rage quitte hij” houdt dus in dat je een slechte speler zo vaak hebt neergeschoten, dat hij uit frustratie het spel heeft verlaten.

Gaming FAQ: Wat betekenen deze populaire game termen? (2)
Iemand die zo boos wordt dat hij uit het spel stapt, wordt ook wel een rage quiter genoemd

Trolling

Als laatste negatieve game term hebben we “trolling”. Dit is het opzettelijk irriteren en/of tegenwerken van medespelers. Als iemand in een racegame bijvoorbeeld continu tegen het verkeer inrijdt en andere spelers van de baan probeert te rijden, is diegene een “trol” of “troller” en is hij aan het “trollen”.

Geen geheimtaal meer

Weet je de zin uit de inleiding nog? “Ik was die noob zo erg aan het trollen dat hij rage quitte”. Nu weet je de zin te ontcijferen en ben je erachter gekomen dat je kind zich niet zo netjes heeft gedragen.

Andere veel gebruikte game termen zijnOP (als iemand te sterk is), camping (op een veilige plek verstoppen), loot (items meestal met veel waarde), nerf (als iets minder waard wordt dan het oorspronkelijk was), lag (als je internet snelheid langzaam is en je pc daarom traag reageert,beta (een versie van de game die bijna af is en wordt gebruikt om te testen).

Je bent nu op de hoogte van enkele veelgebruikte game termen. Vanaf nu kun je dus weer meepraten en -luisteren als je kids het over hun game-leven hebben! Hoor je een nieuwe term? Vraag dan naar de betekenis. Zo toon je interesse en kun je je beter inleven in de wereld van je kind.

Ben je nog op zoek naar leuke nieuwe games voor je kids? In onze webshop vind je de leukste games voor consoles en pc!

Meer weten over gaming? Lees meer in onze andere gaming FAQ blogs.

VorigeVolgende

Gaming FAQ: Wat betekenen deze populaire game termen? (2024)
Top Articles
Lufkin Isd Calendar
PCC Locations < Portland Community College
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Mccain Agportal
Amih Stocktwits
Fort Mccoy Fire Map
Uta Kinesiology Advising
Kcwi Tv Schedule
What Time Does Walmart Auto Center Open
Nesb Routing Number
Olivia Maeday
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Black Lion Backpack And Glider Voucher
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Ark Unlock All Skins Command
Craigslist Red Wing Mn
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6334

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.